top of page

Sağlıklı ve Parlak Ciltler


Bebeklikten ergenliğe kadar geçen sürede cilt pürüzsüz ve yumuşaktır. Cilt yaşlanmasına neden olan çevresel faktörler henüz devrede değildir, yaşam biçimi çocuklara has korunaklıdır. Ergenlikte sivilceler ile başlayan cilt sorunları 20’lı yaşlara gelindiğinde sivilce izleri olarak karşımıza çıkar. 20’li yaşlardan itibaren cilt temizliğine yeteri kadar önem vermemek, yeteri kadar su içmemek, güneşten korunmamak, sigara kullanmak, yeterince antioksidan içerikli besin tüketmemek, aşırı alkol tüketmek gibi etkenlerle cilt yaşlanmaya başlar. 30’lu yaşlara gelindiğinde cilt lekeleri ortaya çıkmaya başlar, ciltte nemsizlik artar ve gözenekler genişler. Kolajen ve elastin salgısında da azalma başladığından ciltte hafif bir elastikiyet kaybı da oluşur. 40 yaşından itibarense kolajen ve elastin salgısı iyice azalır. Yer çekimin de etkisiyle ciltte ince çizgiler ve kırışıklıklar artar, elastikiyet kaybı ve sarkmalar belirginleşir. Özetle; ergenlikten itibaren başlayan cilt yaşlanması için ne kadar erken önlem alınırsa cilt yaşlanmasının belirtileri de o kadar geç başlar. Cilt yaşlanmasını engellemek için zamanı durdurmamız mümkün olmadığına göre yaşam biçimimizi değiştirmek ve cildimize bazı bakımları uygulamamız gerekir.


Baby Face Ultra™ ile Cilt Gençleştirme

Baby Face Ultra™ cilt yaşlanmasına karşı cildi koruyan, onaran ve başlamış cilt yaşlanmasının izleriyle savaşan yeni nesil bir cilt gençleştirme yöntemidir. İnce çizgiler, kırışıklıklar, elastikiyet kaybı, sarkmalar, lekeler, pigmentasyon sorunları, güneş hasarı gibi cilt yaşlanmasının farklı belirtileri Baby Face Ultra™ ile tedavi edilebilmektedir.


Kozmetik ürünler ve topikal kremler, düşük emilim kapasitelerinden dolayı arzu edilen düzeyde yaşlanma karşıtı ve gençleştirme etkilerine ulaşmada zorluk çekerler. Baby Face Ultra™, dermokozmetik içeriklerin cildin derin tabakalarına kadar nüfus edebilmesi için ciltte lazer destekli mikro kanallar açar. Lazer uygulamasıyla mikro kanallar açıldıktan sonra cilde çeşitli kilit bileşenler içeren ampuller uygulanır. Baby Face Ultra™ için özel olarak formüle edilmiş bu ampuller, üst düzeyde cilt geçirgenliği için nano boyutlu üretilmiştir. Cilt için hayati öneme sahip kilit bileşenleri özel tasarlanmış lazer sistemiyle birleştiren Baby Face Ultra™, cildi içten dışa doğru onaran, yenileyen ve gençleştiren bir uygulamadır.

Pürüzsüz, canlı, ışıl ışıl, sağlıklı cildi yeniden inşa etmek için geliştirilmiş ampullerin içerikleri 4 ana grupta toplanmaktadır; Askorbik Asit (C Vitamini), Retinol, Traneksamik Asit ve Resveratrol. Cilt gençleştirme ve Anti-Aging amaçlı bakım için güçlü antioksidan özelliklerinden dolayı C Vitamini ve Resveratrol içeren ampuller kullanılır. Cilt lekelerinin tedavisi ve pigmentasyon sorunları için Traneksamik Asit, akneye eğilimli ciltlerde ise Retinol içeren ampuller kullanılır. Her cilt sorunu için farklı içerikli ampul kullanılabildiğinden kişiye özel tedavi protokolü oluşturulabilir, bu da özellikle hedeflenmiş tedavi anlamına gelir. Ortalama 6-10 dakika süren Baby Face Ultra™ uygulaması tüm cilt yaşlanma belirtileriyle savaşır, sağlıklı ve parlak bir cilt yapısı ortaya çıkmasını sağlar.


Comments


bottom of page